вторник, 5 април 2011 г.

Оксфорд е Хогуортс!

Грешка, исках да кажа, че Хогуортс е Оксфорд ...

Да, университети като Оксфорд (които не са никак много на брой xD) са прототипът на Училището за вълшебства и магия от нашумелия роман за очилатия магьосник. Всичко е взето от тук, разбирате ли?

Огромните зали за хранене в по-старите колежи - невероятно красиви със своите високи тавани и дълги маси...

На домовете в Хогуортс отговарят колежите в Оксфорд, с тази разлика, че в Оксфорд са доста повече от четири на брой. Но всеки от тях си има свое животно и цвят.

Очилатите англичани доста приличат на Хари, а голяма част от тях и се казват така ...

На едно място в Оксфорд има сергия, където продават "Всякаквовкусовите милкшейкове на Moo Moo's" ... Това нещо да ви напомня?

В Оксфорд още се носи спомен за това как до не-толкова-далечното минало (какво са някакви си стотина години в сравнение с осемстотин?!) хората са си пращали писма по гълъби, които не са нищо друго, ами една по-миролюбива версия на совите ...

Някои хора чистят с метли .. е, тук вече малко се превземам. Всъщност рядко можеш да намериш метло-подобно нещо, но затова пък от всеки ъгъл те дебнат психиращо усмихнатите прахосмукачки Хенри!

Ами за мантиите в Оксфорд да не говорим. По-точно за тези в Хогуортс..

И, най-важното, магията витае от всеки ъгъл. Всеки път те лъхва на нея, когато вечер видиш събрани много хора в черно или някой професор с развяваща се мантия и леко-странен, но очарователен поглед профучи покрай теб с колелото ... или просто видиш клатушкащ се автобус, изрисуван с възможно най-шарената менделеева таблица да се мотае по напушената улица (High Street)... Тогава почваш да си мислиш: "Още от малка се чувствам различна ..."

Определено магията е навсякъде в това градче.


Няма коментари:

Публикуване на коментар