петък, 8 октомври 2010 г.

Fresher's Fair

След цялото объркване и огромни количества нова информация, типично за всеки първокурсник в първата си седмица, най-накрая (защото за тези четири дена се случват много неща) публикувам. И едва ли има по-подходящ момент за първа публикация от още по-голямото объркване, настъпващо след т.нар. Fresher's Fair.

Или - Fresher's Fair - това е панаир на първокурсника, на който ти се представят част - а именно стотици общности, клубове и събития, към които можеш да се присъединиш! Това е едно от многото места, където можеш наистина да се радваш, ако имейл-адресът ти е кратък. Разбира се, не хубавият ти, истински имейл адрес, понеже като всеки първокурсник се записваш на поне 30-40 клуба, от които можеш да очакваш редовно писма.. Нека почнем отначало:

Панаирът продължава една седмица в началото на годината, като на всеки неориентиран първокурсник е връчен билет за един ден, в който може да отиде. Така за да влезеш един ден се редиш на бързо намаляващата опашка, която стига сто-двеста метра и .. се гмурваш!

За да попаднеш в една голяма зала, в която навсякъде има щандове, зад които по-големи и опитни студенти се опитват да те привлекат в своята общност или да те заинтересоват със своята кауза. Разбира се, ситуацията е комична, понеже постоянно се обръщаш наляво и надясно, от любопитство да прочетеш за каква общност или клуб става въпрос. И навсякъде ти дават флайъри и можеш да се запишеш в мейлинг-листата на общностите, които са те заинтресували.

Определено едно от местата, където можеш да съжаляваш, че си се родил миловиден - това е Fresher's Fair!

Утре ще има подобен панаир, само че на колежа, а онзи беше университетския. Утре ще се запиша на гребане.

А на университетския панаир се записах на.. всякакви неща: от клуб за бридж, настолни игри и ролеви игри, през клуб за походи, пещерняци, разбира се, астрономически, философски, физичен, математика, през крикет, фехтовка, джу-джи-тцу, пилотиране, ... не мога да си спомня вече, а, рок клуб, даже дръм ен бейз, джаз, 2-3 театрални клуба, режисьорски, даже в прослушване за джаз-група и хорово пеене, разбира се танци и не на последно място благотворителен за ... Кения. И още няколко..

Един взрив на информация, в който с ума си не можеш да обхванеш колко неща се случват или имат намерение да се случат в този университет - това е Fresher's Fair.

П.П.: (добавен април месец) уточнявам че това, че съм се записала, за съжаление не означава, че се занимавам и с една десета от изброените неща. :Д